Kameraappar

Idag är lätt för många människor att ta fotografier med riktigt bra kvalitet eftersom våra mobiltelefoner är utrustade med kameror som håller hög standard. Är du van vid att helat tiden ta upp mobilen ur fickan för att fånga något på bild? Då kanske du är bekant med hur man kan fixa till bilderna med olika kameraappar så att de blir bättre. Ett bra råmaterial är alltid grunden till en bra bild, men det kan gå att få en lite sämre bild att bli snyggare genom att korrigera ljuset, skärpan, kontrasten och mycket annat.

1192px-canon_ft_alvesgaspar_newFörbättra lite i taget

När det handlar om att korrigera bilder är det viktigt att gå långsamt fram, ett steg i taget. En av de första sakerna som brukar behöva fixas till är ljuset. Du kanske tog en bild på en plats som var lite skuggig? Ingen fara, det går att fixa till i appen Snapseed eller på Instagram, om du har tänkt posta bilden på dina sociala medier. När du har höjt ljusinsläppet kan det vara bra att förstärka kontrasterna i bilden, så att motivet inte blir för oskarpt och disigt. Även detta går att göra i Snapseed som är en kameraapp som är ansluten till Google. Många stora koncerner inom IT utvecklar egna appar eller köper äganderätten till redan existerande. Nyligen fick allmänheten veta att Apple lägger vantarna på Tuplejump som är ett företag som också arbetar inom teknik och utveckling. Många större teknikföretag arbetar även med de små detaljerna, som kameraapparnas funktioner.

Klipp och klistra

Det är roligt att fotografera, det håller de flesta med om. Även en skuggig bild går att förbättra med några enkla medel, det gäller bara att ljusa upp fotografiet och förstärka kontrasten. Stora IT-företag som Apple och Google håller sig med kameraappar i riktigt bra kvalitet. Apparna är enkla att förstå sig på och brukar sällan kosta något. En särskilt populär app är Snapseed som är uppköpt av Google. I den appen kan du korrigera nästan allt du vill. När man sitter och redigerar en bild är det bra att ta små steg i taget, annars kan resultatet bli onaturligt och se lite märkligt ut. Det är smart att gå långsamt fram och försöka se bilden på ett objektivt sätt. Sedan kameramobilerna kom för ett tiotal år sedan är det en naturlig del av mångas vardag att kontinuerligt under dagen ta fram sin mobiltelefon för att fotografera något i omgivningen.

 

Your Thoughts