Så skapar du en inspirerande miljö

Som fotograf krävs det att man är kreativ. För att du ska främja din kreativitet behöver den miljö du befinner dig i kännas inspirerande och trivsam. Därför kommer du i det här inlägget att få några tips på hur du kan gå tillväga för att skapa en inspirerande miljö, oavsett om det är på kontoret där du redigerar dina foton eller i något av hemmets alla rum.

Posters

Att använda posters för att pryda dina väggar är ett bra sätt att få inspiration i dubbel bemärkelse. Med posters kan du alltså få inspiration till dina egna fotografier, men också få inspiration i form av peppande citat som får dig att bli inspirerad till att skapa fler kreativa bilder, eller helt enkelt ta dig igenom dagen. Det finns många olika företag som tillverkar posters. Ett exempel på det är Desenio som har posters för alla smaker och tillfällen. Du kan köpa dina posters på nätet, eller i en fysisk butik. Posters tillverkas i olika storlekar och av olika kvalité. En stor fördel med att köpa posters är att de är billiga och enkla att byta ut allt eftersom att du lessnar på dem eller vill ha en förändring i rummet där postern hänger.

Färg

En annan sak du kan göra för att känna dig inspirerad är att satsa på att inreda med mycket färg. Färg påverkar oss mycket mer än vad man kan tro och för att lura hjärnan ska du därför välja att inreda med mycket färg istället för en enhetlig färg. Du kan till exempel välja att måla väggarna med en färg eller sätta upp tapet med trevliga mönster.

Förutom att du kan låta dina väggar bli mer färgglada kan du också välja att inreda med färgglad inredning och låta inredningen vara en färgklick. Du kan till exempel välja ett par gardiner med färgglatt mönster, kuddar med färg eller en matta som piggar upp ett annars ganska trist rum. Du kan också köpa möbler med färg. Till exempel en fåtölj eller en soffa, eller varför inte ett bord som är lite utöver det vanliga?

Ljus

Som fotograf bör du vid det här laget ha koll på att det krävs bra ljus för att dina bilder ska bli bra. Men det många glömmer bort är att även vi behöver ljus för att vi ska må bra. Om du inte har bra fönster kan du satsa på att köpa hem mysig belysning som gör det där lilla extra för att rummet ska bli mer trivsamt. Du kan också ha levande ljus, då får du både en mysig stämning och en trivsam miljö som kan få dig inspirerad.

Your Thoughts