Snygga bilder med mobilen

Idag har mobilen så pass bra kameror att det går utmärkt att ta riktigt bra och högupplösta bilder. Både Iphone och Android har kameror som är superskarpa i de nyare modellerna. Ett bra exempel är Iphone Max Pro som har en upplösning på hela 2778 x 1284 pixlar. När man tar bilder med en mobil, finns det bra saker att tänka på för bästa bilder.

Att tänka på när man tar bilder med mobilen

Det är praktiskt att kunna ta bilder med mobilen då man ofta har med sig den överallt, samt att man snabbt kan plocka fram den om man vill fota något vackert, spännande eller ovanligt. Det finns smarta tips från en proffsfotograf som man kan tänka på när det kommer till att ta bilder med mobilen. En mobilskärm är även lätt att ställa in exponering och skärpa på. Ska man ta en snygg bild på en liten detalj, är det bättre att gå nära föremålet än att zooma när det kommer till mobilkameror. Tar man en bild på en person med en snygg bakgrund, är det viktigt att fokusera skärpan på personen så att inte personen blir suddig och bakgrunden klar. Ett annat bra tips är att ta fler bilder på samma vy då det är lätt att välja ut den bästa bilden och slänga resten från mobilens minne. Bilder kan vara allt från snygga foton på olika motiv till att även användas inom grafisk design med bilder som passar ändamålet. Äger man ett företag, kan https://klingit.com/sv/ skapa riktigt snygg, grafisk design med valfria bilder, texter och mer, samt lyfta fram en effektivare marknadsföring för ett bättre varumärke!

Ljusplacering och när mobilen passar för foto

Något som är bra att tänka på är att inte använda blixten på mobilen så ofta då det blir sämre kvalitet på ljuset i bilden. När man fotar med en mobil, ska man tänka på att ha ljuset i ryggen och se var skuggan faller. Tar man en bild på en person, är det smart om personen inte står mitt i solen utan hellre är placerad i skydd av skuggan av fotografen. Detta för att undvika att personen kisar. Det går att fota i motljus för häftiga effekter, men det kan vara klokt att använda blixten för att förtydliga ljuset. De bästa tillfällena när man ska fota med mobil kan vara på vandringen, på festivaler, på stranden eller stadsvandringen. För att kunna få ännu bättre bilder med mobilen, kan man köpa till objektiv anpassade för mobiler. Man ska dock inte ta foton med mobilen vid foto av natthimlen som stjärnor, norrsken eller månen. Då kan en systemkamera ge mycket bättre bilder.

Your Thoughts