Skapa en tavelvägg med foton & posters

En trendig tavelvägg med foton och posters är ett utmärkt sätt att göra hemmet mer personligt. Det finns dock risk för att tavelväggen känns för bråkig om du inte har en plan. Med några smarta tips kan du dock enkelt skapa en snygg vägg som känns harmonisk och hemtrevlig. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga.

Blanda foton och posters

Fördelen med en tavelvägg är att du kan skapa den precis som du vill. Det är din vägg och du bestämmer hur den ska se ut. Skriv ut dina bästa fotografier och rama in dem. För bästa resultat bör du blanda dina egna fotografier med posters. Det ger ett professionellt och samtidigt personligt intryck. Med snygga vintage posters kan du dekorera väggarna med vackra motiv. Hos Dearsam.se hittar du klassiska och tidlösa posters som passar lika bra till det bohemiska landstället som den trendiga stadslägenheten. Med postermotiv som blommor, djur, arkitektur, gamla målningar och örter kan du ge ditt hem en mysig känsla. Dina fotografier kommer att framhävas på bästa sätt om du även inkluderar posters på väggen.

Hitta en röd tråd

Det kan vara lockande att dekorera hela väggen full med fotografier, posters och tavlor. Resultatet blir dock sällan bra om du sätter upp alla möjliga sorters motiv utan att ha en plan. Försök istället att välja ett eller flera teman för din tavelvägg. Exempelvis kan du välja svartvitt, vintage eller natur som tema för väggen. Du kan även välja två eller tre färger som du låter vara den röda tråden. Om du väljer ett färgtema är det extra effektfullt om du låter delar av inredningen gå i samma nyans, exempelvis gardinerna eller soffkuddarna. Om du väljer ett färgtema kan det även vara snyggt att låta ramarna vara i en och samma färg för att skapa enhetlighet. Allt handlar om att hitta en balans.

Variera storlekarna

För att din vägg inte ska kännas för stajlad eller för platt kan du dekorera den med foton och posters i olika storlekar. Låt ditt favoritmotiv ta stor plats, men låt även mindre fotografier vara med på väggen. En god idé är att inte låta de minsta motiven hänga längst ned på väggen eftersom det kan vara svårt att se dem. Om du har många tavlor kan det vara bra att rita upp en skiss innan du hänger upp dem. På så sätt skapar du dig en överblick över hur slutresultatet kommer att bli.

Låt väggen vandra runt hörnet

Sist men inte minst bör du låta fantasin flöda. En tavelvägg behöver nödvändigtvis inte vara en enstaka vägg. Istället kan du låta den vandra runt hörnet och fortsätta på väggen bredvid. Det ger ett dynamiskt och unikt intryck. Det passar framför allt bra om du har många fotografier och posters och vill sprida ut dem.

Your Thoughts