Fotografera på stranden

Vad säger lagen om att fotografera på badstränder och allmän plats? Är det lagligt att fotografera exempelvis kvinnor på badstranden utan deras tillstånd? Faktum är att det är helt lagligt så länge som ”modellen” befinner sig på en allmän strand och inte i ett tält eller omklädningsrum. För att lagen ska vara tillämplig (Brottsbalken 4 kap. 6a §) för vad som kan klassas som kränkande fotografering ska foton ha tagits av en person, utan tillstånd och i hemlighet, i ett utrymme som anses vara privat.

Stranden kan vara en utmaning

Att fotografera attraktiva kvinnor i bikini på stranden är alltså fullständigt lagligt. Stranden är trots allt en fantastisk plats för att ta bra bilder men kan även utgöra en utmaning. Ett platt landskap och starkt ljus kan vara problematiskt. Ett tips är att untnyttja den gyllene timmen, strax före solnedgången eller efter soluppgången, som kommer att skapa intressanta skuggor och vackra silhuetter. Skapa djup genom att inte bara ta en bild av modellen utan även fokusera på havet eller eventuella motiv i bakgrunden. Håll koll på hotisontlinjen så att du inte får sneda foton.

Att fotograferas

Under sommaren eller på semestern kommer de allra flesta att njuta av att spendera tid på stranden. Vi tar med oss mobilen eller en systemkamera och fotar gärna varandra, mestadels för att spara minnen av en härlig sommar eller semester. Många kvinnor som inte är nöjda med sin byst känner sig obekväma med att visa sig i bikini eller baddräkt på stranden och vill inte vara med på bild. Att inte känna sig nöjd med sitt utseende kan påverka vardagen negativt. Men det finns hjälp att få för dig som inte känner dig nöjd med ditt utseende. Med dagens moderna, säkra och unika implantat från motiva Sverige kommer ditt utseende förbättras och du får ett vackert naturligt resultat. Motiva Sverige erbjuder ett fint urval av olika implantat där du kan välja det implantat som passar dig och din anatomi bäst. Motiva Ergonomix är världens första ergonomiska bröstimplantat som designats att röra sig naturligt med din kropp. Motiva Round ger ett fylligt, runt och välformat bröst. Anatomical TrueFixation är ett droppformat anatomiskt implantat. Samtliga implantat kommer inte bara att se oerhört bra ut, de kommer dessutom att kännas helt fantastiska.

Balans och detaljer

När du exempelvis fotograferar en solnedgång får din kamera vanligtvis problem med att kunna hitta korrekt balans mellan det starka ljuset från solen samt skuggorna i ditt motiv. Använd rätt ljusmätning för att lösa problemet såsom spotmätning som ger möjlighet att få en korrekt exponerad bild. Försök att fånga färgstarka detaljer och motiv på stranden som ger kontrast till sanden. Välj ett högre bländartal när du fotograferar i starkt)ä soljus för att undvika överexponering.

Your Thoughts