Kurser i fotografi

Många som arbetar som fotografer idag började lära sig om fotografi själva av rent intresse. Om man känner att man behöver lite hjälp på traven för att komma igång, antingen för att man vill satsa på att livnära sig på fotografi eller helt enkelt för att man tycker att det är roligt, finns det dock ett flertal kurser man kan välja på.

För nybörjaren som vill lära sig grunderna i fotografering kan till exempel Folkuniversitetets kurser vara ett bra alternativ. De är vanligen endagskurser, vilket gör att man bara hinner gå igenom det mest grundläggande. För en nybörjare är det dock sannolikt en fördel, eftersom man då får tid att ta in och smälta allt man har fått lära sig på kursen. Om man sedan känner att man är redo att gå vidare finns det också fortsättningskurser och fördjupningskurser i fotografi på Folkuniversitetet.photo-351528_960_720

Om du snarare vill satsa på att jobba som fotograf, bör du välja en utbildning som är mer inriktad mot fotografi som yrke. En sådan utbildning hittar du på Gamleby folkhögskola. Det är en kvalificerad yrkeshögskoleutbildning som riktar in sig på fotografi för reklam och magasin. Utbildningen är två år lång, och syftar till att ge studenterna kunskap om hur man skapar ett personligt fotografiskt uttryck, om vad som är ett professionellt förhållningssätt till fotografi och till yrket samt om de tekniska kunskaper man behöver för att göra verklighet av sina visioner. Något man bör tänka på innan man ger sig in på en liknande utbildning är dock att många fotografer arbetar som frilansare. Man måste med andra ord vara beredd på och villig att starta ett eget företag om man vill satsa på att bli yrkesfotograf. Något som kan göra processen lättare, särskilt i början, är fakturaköp. Då kan man vara säker på att man får in pengarna från sina fakturor direkt, och man slipper onödigt pappersarbete i form av påminnelsefakturor.

Om du ändå känner dig avskräckt från att bli yrkesfotograf, och vill behålla fotograferingen som hobby, passar sannolikt kurserna på Medborgarskolan bättre lämpade för dig. Också de är kortare endagskurser, som fokuserar på allt från digitalfoto till bildbehandling och systemkameror.

Your Thoughts