Lär dig fotografera mode.

Har du en kamera och älskar att fotografera? Kanske du har prövat på alla olika stilar du kan och är sugen på att ta an dig en ny utmaning? Oroa dig inte, vi kommer att gå igenom de vanligaste och viktigaste sakerna du behöver veta.

Du behöver inte vara proffs

Bara för att du inte är ett proffs betyder det inte att du inte kan ta härliga bilder. Det betyder inte att du bör fota med din iPhone men finns alltid något för allas budget. Om du drömmer om att fotografera mode finns det ett par saker du bör investera i dock som gör att du kan komma väldigt långt! Förutom en kamera vilket är uppenbart, bör du införskaffa ett par reflexskärmar. Billiga hjälpmedel som kan göra att dina bilder ser proffsiga ut.

Valet av plats är dessutom alltid viktig. Om du inte har all utrustning som t.ex. lampor, blixtar och stativ är det svårt att få en inomhusmiljö att se bra ut, även om det är ett perfekt ställe. Välj gärna en lugn miljö där det inte finns många skuggor som stör. Platsen utomhus bör dock inte ta bort allt för mycket fokus från modellen så välj gärna ett ställe utan för många störande objekt.

När vi ändå pratar om att vara utomhus är det viktigt att vädret är på din sida. Så länge som det inte regnar är det bra väder för att fotografera. Det behöver inte bara soligt och många gånger är det att föredra när det är molnigt eller mulet. Då undviker du skarpa skuggor vilket ger mer frihet att ta de bilder du vill. Oavsett om bilderna kommer att hamna i ett snyggt album eller inte finns alla olika modeller hos BGA där du kan vraka och välja.

Utrustningen

Om du fortfarande inte har köpt din utrustning finns det ett par saker att tänka på innan du börjar. Som jag sa innan bör du köpa en eller ett par reflexskärmar som alltid hjälper till. Dessa hjälper till att reflektera ljuset och kan skapa olika effekter. Allt från en vanlig lampa till att få modellen att stå ut från bakgrunden. Det finns olika färger på dem beroende på vilken effekt du är ute efter. Om du vill ha ett kallt ljus eller mjuk och varmt kan du välja och vraka, de är dessutom billiga vilket gör att du kan skaffa mer än en.

När du fotograferar porträtt eller mode bör du alltid ha i åtanke vilket objektiv du ska använda. Det som rekommenderas är ett teleobjektiv. Detta gör att bakgrunden blir suddig då det har ett kort skärpedjup och modellen är den som blir i fokus. Detta gör dessutom att modellen inte blir förvrängd. Då skärpedjupet är kort är det dock viktig att fokus kommer på rätt ställe. Välj ett objektiv med stor bländare då det hjälper till med ljusflödet.

Oavsett om du spenderar massor med pengar eller inte kan du alltid skapa fantastiska bilder med rätt plats, rätt utrustning och rätt modell.

Your Thoughts